Az elsődleges kérdés: Hol kezdjem?

Nagy év volt ez számomra, a személyemnek is és szakmailag, de az egyik legnehezebb. Immár két gyerekkel… és talán egy szabad perccel sem. 2019 első néhány hónapja biztosan a túlélésről szólt.Nem fogok belemenni az epikus összeomlásokba, amelyeknek néha szemtanúja lehetsz instagramon, mert például a gyerek hiszti háborúba tör ki,  a vizes térde miatt. . . fürdés közben.

 Sokszor eszembe jut: mivel telt el az egész napom, amikor még csak Ármin volt. Akkor is úgy éreztem, nincs egy szabad percem sem és semmi mást nem tudnék már beszorítani a napomba. Aztán megszületett Mironka, és hogy-hogy nem, rá is jut időm. Meg a  futásra, meg főzésre, meg a férjemmel veszekedni és néha még egy-egy esti kiruccanásra is.

Ami az instagramot és a blogolást illeti…

SAJÁT MAGAMMAL VOLT A LEGNEHEZEBB ŐSZINTÉNEK LENNI DE VÉGÜL FELVÁLLALTAM ÖNMAGAMAT. 

Sokan vannak, akik nem mernek kilógni a sorból. Nem merik vállalni a véleményüket, és ez belső feszültséget kelt bennük. Nagyon sok ember soha nem szólal fel fontosnak gondolt dolgok mellett vagy ellen. Olyan témák kapcsán, amelyek ellentmondásos érzéseket,kérdéseket vethetnek fel. Az emberek félnek a támadásoktól. Én is ilyen voltam.

Aztán Miron születésével valami megváltozott….rájöttem mindig lesz olyan, akinek nem tetszik, amit csinálok, amit hordok, amit mondok vagy képviselek. Ellenállás mindig lesz. De nekem ez A napos oldal és nem álltam be a sorba! Céltáblaként állok ki sokszor, de büszkén. Ha fúj, ha esik, ha sütött a nap, nincs gond, nem érdekel. Az van bennem, hogy mindent meg fogok tudni valósítani. Mert ez a lány végre én vagyok.

A változást rengetegen észrevették rajtam valakinek tetszett valakinek nem… vannak, akik megjegyzik, hogy most igazán látni rajtam azt, hogy rendben vagyok önmagammal. Nem mondom, hogy nem érnek negatív vagy rossz dolgok a mindennapjaimban, de minden akadályt sokkal könnyebben ugrok át az által, hogy megerősödtem. Ez az év sokkal inkább a személyes dolgaimról szólt, mint a táplálkozási tanácsadásról. Sokszor úgy érzem, hogy csak ugyanazokat a dolgokat mondom újra és újra. Továbbra is egészséges ételeket eszem, kb azt amit eddig is, mindig annyit eszem, amennyi jól esik. Az év során visszakaptam a nagyon régi önmagamat, sőt, önmagam legjobb verziójává váltam.

Ahogy teltek a hónapok éreztem ezt a furcsa biszergést, annak bizonyítása érdekében, hogy sokkal intellektuálisabb tartalmat tudok és akarok gyártani, mint egy egyszerűen működő, fogyást vagy önsegítő dolgot. Még mindig azt gondolom, hogy a Saltatus nagyszerűnek bizonyul, de visszatekintve valószínűleg kissé más utakat jártam. Sokszor fizikailag és szellemileg elpusztítottam magam utazás közben. És bár a beszélgetések és a visszajelzések nagyon jó érzéssel töltöttek el nem mutatott hatalmas emelkedést a követő rátám. Inspirációt jelentettem nemcsak azok számára, akik sokat akarnak fogyni, hanem, azoknak is akik a gyerekkel járó hétköznapokban kűzdenek.. És minden nap harcolnak. Minden az erőfeszítés és a stressz egyre inkább ostobának tűnt, mert amit végül felfedeztem, az az volt, hogy az elvárásaim annyira eltorzultak, hogy végül csalódást éreztem, függetlenül attól, hogy mi történt. Sokszor nem számít, mit csinálok és mennyire sikeres, ez továbbra is az én otthonom.

Folytatom a blogolást, és ragaszkodom az általános stílusomhoz, mert imádom az általa biztosított szabadságot. Minden különbözik de mégsem, minden kép saját életet él, és néha van egy története is, amit el kell mondanom.

Mint láthattátok, a fogyás nem egyenes út. Tele van hullámvölgyekkel és veszteségekkel. Remélem, hogy visszatérek egy olyan helyre 2020-ban a virtuális világban, ahol továbbra is jól érzem magam. Azt akarom, hogy a sport a tanácsadás ismét nagy része legyen az életemnek és megtaláljam a hangom az emberekkel. Egy olyan hangot, ami boldogságot és sikert hoz. Egy olyan hangot, ami nem sablonos mégis érthető és egyszerű.

2020-ban csatlakozz hozzám az egészséges életmód egész életen át tartó utazásához! Emlékeztesd magad arra, hogy érdemes az egészséges étkezés. Hogy jogod van egészségesnek lenni testileg és lelkileg. Sok oka van annak, hogy sokan túlsúllyal élnek. Sokszor csak nem bízunk magunkban, vagy abban, hogy egy tanácsadás sikeres lenne. Nem gondoljuk, hogy értékünk lenne. A döntés meghozatalának kérdése csak rajtad múlik. 2020-ban  a célod ne a fogyás legyen. Egészséges és erősebb akarj lenni. A fogyás pedig legyen a mellékhatása. Arról szóljon, hogy megpróbáljuk megtenni a lehető legjobb lépést együtt.

Az állandó rohanás az idővel, a hajnalig tartó gyerek üvöltés, az állandóan rumlis és koszos lakás kívülről nem tűnhet épp álomszerűnek. Mégis 2020-ba belépve jobban érzem magam, mint hosszú ideje… Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden embernek, aki segített nekem, és mellettem állt, támogatott, és hitt bennem. Továbbá köszönöm azoknak az embereknek, akik engem választottak ki tanácsadójuknak vagy instasztárjuknak, hatalmas élmény volt, hogy megoszthattam az emberekkel ezt az évet, és remélem ez által sokakat tudtam motiválni a változásra.

 

Sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!